Terugblik restauratie Slot Schaesberg: 2022

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
In 2022….  een beestenbende 

Tientallen vrijwilligers zetten zich specifiek in voor onderhoud van de boerderij met dierenverblijven en de historische dierenrassen. Op de slotboerderij lopen de bezoekers tussen levend erfgoed! Het zijn dieren die in de 16e en 17e eeuw veel voorkomend waren, maar je nu niet meer zo vaak ziet. Met name de  jonge bezoekers van Slot Schaesberg zijn fan van dit stukje park.

Beestenbende bij Slot Schaesberg
In 2022… de tuin als publiekstrekker

Ook de historische moestuin, ofwel ‘Hof van Schaesberg’, is een populair onderdeel van een rondgang door het kasteel. 1000 vierkante meters vol bloemen, kruiden en vergeten groenten. Vrijwillig Coördinator Jens de Rechter vertelde er vorig jaar over.

De slottuin
In 2022… trouwen bij het Slot

Slot Schaesberg is in 2022 door de gemeente Landgraaf aangewezen als officiële trouwlocatie, de 8e trouwlocatie in Landgraaf. Bruidsparen kunnen sinds vorig jaar trouwen in het prachtige park van 6 hectare, de historische smederij, de kasteeltuin of bovenop de 16e eeuwse toren. Een mooie toevoeging aan de lijst van historische en bijzondere, trouwlocaties in de Zuid-Limburgse gemeente. Vorig jaar zagen we meteen al de eerste bruiloften op ons terrein!

Een mooie trouwlocatie
In 2023… vloggers en bloggers

Steeds meer vloggers en bloggers vinden de weg naar Slot Schaesberg. Dat levert op de verschillende social media kanalen een steeds rijkere collectie van fotoseries en videoverslagen op. Slot Schaesberg is op vele platforms actief. Op de facebookpagina van Slot Schaesberg komt veel samen: https://www.facebook.com/slotschaesberg (video onder: een recente vlog van een familiebezoek aan Slot Schaesberg van Familytravel Blog). Slot Schaesberg – YouTube

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud