Nieuw kruis op begraafplaats Akerstraat Heerlen

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het kruis ter nagedachtenis ‘Aan hen die vielen voor het vaderland’ is vernieuwd. De begraafplaats aan de Akerstraat in Heerlen heeft eind vorig jaar ongeveer vier weken een lege plek gehad.

Door de jaren heen en vanwege de weersinvloeden van de verschillende seizoenen, was het hout dusdanig aangetast dat opknappen niet meer mogelijk was. Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud: “Het is ooit een geschenk geweest van het gemeentebestuur. Aan de nabestaanden zijn we verplicht om ervoor te zorgen dat er iets moois staat”.

Kruis begraafplaats Akerstraat

Begin deze maand start een quickscan naar de erfgoedwaarden op de 17 begraafplaatsen van Heerlen. Daaruit moet blijken welke cultuurhistorische elementen er zijn op de verschillende plekken. Vervolgens wordt besloten welke daarvan nader worden onderzocht en hoe daarmee om te gaan in de toekomst.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud