RTL4 uitzending ‘Dit is Holland’ over Erfgoed-CMS

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Voor iedereen die enthousiast bezig is met het documenteren van lokale historie is een nieuw op maat gemaakt ERFGOED-CMS beschikbaar gekomen. In het content-management-systeem is het mogelijk om heel gebruiksvriendelijk, veilig en voordelig historische informatie over dorpen en steden te documenteren en ontsluiten. Op zondag 26 maart werd het gepresenteerd en uitgelegd in het RTL programma ‘Dit is Holland’. De uitzending wordt herhaald op zaterdag 1 april rond 11:00 (RTL 4).

Het ERFGOED-CMS is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een vijftal dorpen in Friesland. Daardoor sluit het systeem perfect aan op eisen en wensen van lokale historische commissies of verenigingen/stichtingen voor heemkunde. De Database is zo ontwikkeld dat auteursrechten goed geborgd zijn. En dat is natuurlijk nodig bij de opname van tienduizenden gedigitaliseerde foto’s, video’s en documenten en ook prachtige verhalen. Al deze mediabestanden kunnen op allerlei manieren gerubriceerd en gekoppeld worden. Verdere info is te vinden op  https://www.deeenaa.nl/dorpsarchieven. Ook zijn er gratis online Workshops waar de werking en mogelijkheden haarfijn worden uitgelegd.
Voor informatie is contact op te nemen met Bauke Fokertsma, Mailadres: bauke@deeenaa.nl / Telefoonnummer: 06-51151519

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud