Veldeke komt met eerste editie Heerlense scheurkalender: dialect en leuke weetjes over de stad voor een breed publiek

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Veldeke Kring Heerlen & Omstreken presenteert in november een scheurkalender 2024. “Zo brengen we het Heerlens dialect en leuke weetjes bij een breed publiek onder de aandacht”, zegt bestuurslid Mat Snijders.

Het is de eerste keer dat deze scheurkalender verschijnt. De Veldeke-afdeling bestrijkt heel Parkstad, maar de kalender is primair gericht op de gemeente Heerlen. Dankzij subsidie en sponsoren is de prijs zo laag mogelijk gehouden zodat het ook voor Heerlenaren met een krappe beurs een bereikbaar Sinterklaas- of kerstcadeautje is. Bij voorintekening (via info@veldeke-heerlen.nl) kost de kalender vijf euro en via de Heerlense boekhandels 6,90 euro.

Er is een oplage van tweeduizend stuks. Veel teksten zijn in het Heerlens dialect; de foto’s zijn van Mat Snijders. Eerder maakte hij onder meer fotoboeken van de mooiste plekjes in Heerlen en Parkstad en over de oude hts. „Het leuke aan deze kalender is dat het een mix is van teksten, raadsels, foto’s van bijzondere plekjes, puzzels, anekdotes, historische feiten en ook gedichten van Heerlense dichters.”

Bron: De Limburger 27-08-23 Jos Adriaens

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud