Personenindex op de jaarboeken het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, periode 1955-2021 en 50e boek van HKV de Hopel

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Personenindex op de jaarboeken van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, periode 1955-2021

Onlangs voltooide Wim Nolten, eigenaar van Heemkundevereniging De Hopel, de personenindex op de Jaarboeken van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, periode 1955-2021. Deze bevatten uiteraard veel namen van personen die op een of ander sociaal en historisch vlak hun sporen hebben verdiend en achtergelaten. Daarbij lag de focus op Maastricht, waar het instituut gevestigd was, en is en de grotere plaatsen Roermond en Venlo. Men denke hierbij aan het archief van Regout, Tielens etc.

Overigens vermeldenswaard is dat het Register van persoonsnamen op de jaargangen I-XLIV van de studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg, vermeld in deel XLIV-1999, 79-151 door Wim Nolten ook werden opgenomen in de Index, zonder toevoeging van het beroep/functie en Romeinse jaartallen (I-XLIV). Het betreft immers een Index op personen en niet op maatschappelijke status.

Nr. 50 in de serie van de Heemkundevereniging De Hopel

Binnenkort verschijnt boek nr. 50 (goud) in de serie van de HKV De Hopel. Tot slot zij vermeld dat onlangs boek nr. 50 (goud) is verschenen in de serie van HKV De Hopel (zie Internet: Land van Herle/Heemkunde/Verenigingen/Kerkrade-de Hopel). Reacties zijn van harte welkom bij Wim Nolten: wim.nolten@ziggo.nl

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud