Het HCL krijgt een e-depot!

Foto van Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Als gevolg van digitaal werken ontstaat er steeds meer digitaal archiefmateriaal. Om digitale archieven voor lange tijd – of zelfs voor altijd – toegankelijk te houden zijn speciale voorzieningen nodig: een e-depot. Het Historisch Centrum Limburg (HCL) start met een e-depot en kiest hierbij voor de firma DiVault als samenwerkingspartner. Op maandag 31 juli 2023 is de bijbehorende overeenkomst ondertekend.

Nu kunnen de eerste stappen tot realisatie worden gezet en naar verwachting zal eind oktober het HCL e-depot functioneel zijn. Uiteraard zullen we de komende tijd de nodige aandacht gaan geven aan ons nieuwe e-depot en volgt verdere informatie.

Het volledige persbericht vind je hier

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud