‘Een Heerlense ziel’, dagboek van Jef Oostwegel 1933, 1934 verschenen

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Aan het begin van deze maand verscheen het boek ‘Een Heerlense ziel, het dagboek van scholier Jef Oostwegel 1933,1934’. Het betreft het dagboek van de vader van Camille Oostwegel. Het dagboek geeft een unieke kijk op de (be)leefwereld van een Heerlense scholier aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.  Voor de publicatie zijn beelden gebruikt uit de fotocollectie van HCL Heerlen.

Het boek werd op 1 oktober gepresenteerd in de nieuwe boekhandel Dominicanen Heerlen. Op zaterdag 21 oktober om 17.00 uur wordt het gepresenteerd in Maastricht. Camille Oostwegel zal dan geïnterviewd worden door Joos Philippens. In het gesprek zal de verhouding tussen de steden Maastricht en Heerlen toen en nu centraal staan. Meer informatie is hier te vinden. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud