Onderzoeksrapport Joods vastgoed ‘Onvoltooid verleden. Ontrechting en eerherstel van Joodse inwoners in de gemeenten Maastricht, Amby en Heer’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op woensdag 27 september 2023 presenteerden Erik en René van Rijsselt en Marjolein Vlieks in de synagoge in Maastricht hun onderzoeksrapport ‘Onvoltooid verleden. Ontrechting en rechtsherstel van Joodse inwoners in de gemeenten Maastricht, Amby en Heer’.

Op verzoek van de gemeente Maastricht hebben zij het afgelopen anderhalf jaar onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van de gemeenten Maastricht, Amby en Heer bij de onteigening van Joodse eigendommen in en na de oorlog. Een groot deel van hun onderzoek is gebaseerd op archieven die bij Historisch Centrum Limburg locatie Maastricht liggen.

Het rapport is te koop bij boekhandel De Tribune en zal ook in de bibliotheek van het HCL worden opgenomen.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud