Handleiding voor onderzoek naar huisnummers en volkstellingen in Maastricht te koop bij HCL

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Maastricht heeft in de loop van de 18e en 19e eeuw vier verschillende systemen van huisnummering gekend en meerdere volkstellingen. Om de historisch onderzoeker hierin wegwijs te maken is onlangs de ‘Handleiding voor onderzoek naar huisnummers en volkstellingen in Maastricht’ verschenen.

Deze handleiding, geschreven door Régis de la Haye en uitgegeven door de Stichting Vrienden van het HCL, is een handig hulpmiddel bij historisch onderzoek naar huizen, panden of percelen in Maastricht. Het boekje is voor €10 te koop bij het Historisch Centrum Limburg.

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud