Mini-expositie archief JEMA bij HCL Maastricht

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op de Maastrichtse locatie van het HCL kunnen bezoekers momenteel een mini-expositie bekijken over het archief van JEMA Keramisch Atelier N.V. De naam JEMA is afgeleid van de naam van de oprichter: Jelis Mager. De expositie is samengesteld door Andrea Peeters, senior archivaris bij het SHCL, met de hulp van publieksmedewerkster Sterre Boessen.

Foto gemaakt Aron Nijs gemaakt bij een bezoek aan de JEMA-febriek in Maastricht

Samen met Aardewerk Erfgoed Maastricht zet het SHCL zich in voor het behoud van het erfgoed van de Maastrichtse aardewerkindustrie. De samenwerking richt zich op het behoud van het archief van het voormalig keramisch atelier JEMA. Op de website van het SHCL is meer informatie te vinden over de JEMA. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud