Ruim 700.000 scans online bij het HCL

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het afgelopen 1,5 jaar zijn de medewerkers van de scanstraat van het Historisch Centrum Limburg druk geweest met het digitaliseren van diverse archieven. Nu is het zo ver dat de ruim 700.000 gemaakte scans online staan. Dit is een fantastische mijlpaal voor het HCL! 

Benieuwd welke archieven vanaf nu digitaal raadpleegbaar zijn? Hier vindt u een overzicht van wat er het afgelopen 1,5 jaar allemaal is gescand. 

In de loop van dit jaar zullen er ook nog bijna 500.000 scans van notariële archieven en DTB’s online gezet worden.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud