Oproep! Wie heeft nog materiaal over c.q. herinneringen aan de bevrijding van Hoensbroek op 19-09-1944?

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op woensdag 18 september a.s. is het 80 jaar geleden, dat Hoensbroek door het Amerikaanse en het Canadese leger 18 september 1944.

Heemkundevereniging Hoensbroek is van mening dat dit historische, heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Zij willen hier dus heel graag aandacht aan besteden. Momenteel werken de leden van de vereniging aan de voorbereiding van enkele activiteiten die op of rond die die dag. Deze zullen in het centrum van ‘Gebrook’ plaatsvinden. Zij denken daarbij ook aan de samenstelling van een boekje met herinneringen van ‘Breuker luuj’ aan die roerige dagen.

Oproep

De vereniging doet daarom dan ook een dringende oproep aan hun leden en anderen om hieraan een bijdrage te leveren. Hoewel er niet zo heel veel mensen meer zullen zijn, die zelf nog actieve herinneringen hebben aan die periode, zullen er toch nog steeds vanuit de tweede hand verhalen bestaan hierover. Zij horen die verhalen heel graag. U hoeft ze niet eens zelf op schrift te zetten. Zij luisteren naar de verhalen en schrijven deze op.

Het gaat hierbij niet alleen om verhalen, ook ander materiaal zoals foto’s, pamfletten, brieven en dergelijke, zijn van harte welkom. Als u iets heeft, dat geschikt zou kunnen zijn. Ga er niet meteen van uit dat het wel niks zal zijn; maar meld het. Zij nemen dan contact met u op. Bel naar 06-54652356 of mail naar: whm.daemen01@gmail.com

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud