Bouw mee aan het Romeins Museum

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

BOUW MEE ???? – Bouw jij mee aan Het Romeins Museum? ????

Het Romeins Museum wordt dé plek waar je de Romeinse vernieuwing ervaart die nu nog steeds een rol speelt in ons dagelijks leven.

De Romeinen brachten nieuwe voedselsoorten, technologie, transportmiddelen en religie mee naar Coriovallum – nu Heerlen – en omstreken. Ze veranderden de manier waarop mensen baden ????, reisden en aan landbouw deden. Ze brachten abrikozen, kippen en olijfolie, maar ook vernieuwingen op het gebied van verwarming en hygiëne. Hun badhuis fungeerde als ontmoetingsplek.

Ook nu willen we mensen inspireren en verbinden door middel van boeiende ontmoetingen in Het Romeins Museum, nu nog Thermenmuseum. Het zal bezoekers verbazen hoe het Romeinse leven van toen nog altijd verweven is in het onze van nu. Want wist je bijvoorbeeld dat ons hedendaags badritueel zijn oorsprong vindt in de Romeinse cultuur?

Om een vernieuwing van het badhuis te realiseren is geld nodig. Lees hier hoe je Het Romeins Museum kan steunen: https://www.hetromeinsmuseum.nl/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud