Vooruitblik op MijnStreek 2 van 2024

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op de afbeelding zien we de omslag van nummer 1 van MijnStreek en op dit moment is de redactie alweer hard aan het werk aan nummer 2 van MijnStreek, Historisch Magazine voor Parkstad Limburg.

No. 2 wordt een themanummer: Herdenken. In dit nummer gaat u artikelen aantreffen die allemaal direct en indirect te maken hebben met de oorlog en het herdenken ervan. Uiteraard gaat het over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over de ‘politionele acties’ in Nederlands Indië.

De artikelen in dit nummer hebben onder meer betrekking op verzetsman Theo Treuen, een oorlogsbrief van ‘oma’ Oostwegel, Engelandvaarders uit de Oostelijke Mijnstreek, de Joodse Raad in Heerlen e.o., geroofd Joods vastgoed in de regio en vergeten soldaten van de mijnstreek in Nederlands Indië.

Een nummer om naar uit te kijken!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud