Stop op aanmeldingen publieksactiviteit van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en het Nederlands Mijnmuseum rondom AZL-personeelskaarten op 27 mei aanstaande

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Wegens enorme belangstelling voor het evenement ‘Gedolven Herinneringen’ rondom de AZL-personeelskaarten van mijnwerkers, zijn de organisatoren genoodzaakt om de aanmeldingen voor deze publieksactiviteit stop te zetten. De organisatoren zijn het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en het Nederlands Mijnmuseum

Het aanmeldformulier is offline gehaald. Omdat er zoveel aanmeldingen zijn binnen gekomen, vervalt op 27 mei ook de mogelijkheid voor vrije inloop.

Nieuw evenement

Het enthousiasme waarmee dit evenement is ontvangen, toont aan dat er veel behoefte is om persoonlijke verhalen rond het mijnverleden tastbaar te maken. Het blijft dan ook de intentie van de organisatoren om iedereen te helpen. Op dit moment onderzoeker de organisatoren wanneer er een tweede evenement kan plaatsvinden

Alle belangstellenden die zich niet meer hebben kunnen aanmelden voor het evenement op 27 mei, kunnen hun interesse in een volgend soortgelijk evenement kenbaar maken via onderstaande link:

https://www.shclimburg.nl/form/aanmelden-gedolven-herinneringen

Zij zullen als eerste op de hoogte worden gebracht van een volgende publieksactiviteit rondom de AZL- personeelskaarten.

Let op! Hou er rekening mee dat u alleen uw interesse kenbaar kunt maken voor de personeelskaarten van de particuliere mijnen:. Dit zijn de Oranje-Nassau Mijnen, de Willem-Sophia, de Laura & Vereeniging, en de Domaniale Mijnmaatschappij. De personeelskaarten van de Staatsmijnen heeft het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg helaas niet.

Informatie voor bezoekers van de activiteit op 27 mei

De mensen die vóór de aanmeldingsstop een kaart hebben aangevraagd, zullen volgende week te horen krijgen of de betreffende kaart is gevonden in het AZL-archief. Om de drukte op 27 mei te spreiden, worden bezoekers verzocht om in een vooraf bepaald tijdslot naar het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg in Maastricht te komen. Details zullen nog naar bezoekers gecommuniceerd worden.

Meer informatie

Met vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u terecht bij: Sterre Boessen, Publieksmedewerker Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. E-mail: s.boessen@shclimburg.nl
Andrea Peeters, Senior Archivaris Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, E-mail: a.peeters@shclimburg.nl en
Eva Klinkenberg, Medewerker Communicatie Nederlands Mijnmuseum, E-mail: communicatie@nederlandsmijnmuseum.nl

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud