Belangrijk nieuws voor onderzoekers: Digitalisering op Verzoek bij HCL is live en DTB’s online

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Sinds 26 april kun je bij het HCL eenvoudig scans van archiefstukken ouder dan 100 jaar aanvragen. Na een opstartfase van een maand kan het HCL dit nu eindelijk breed verkondigen! 

Deze gratis dienst maakt hun historische collectie voor iedereen beschikbaar. Aanvragen zijn beperkt tot twee inventarisnummers per persoon per week. Hoewel de doorlooptijd kan variëren, streven de medewerkers ernaar om je zo snel mogelijk te helpen.
 
Hoe werkt het? 
–    Ga naar archieven.nl om je digitaliseringsverzoek in te dienen. 
–    Je ontvangt een downloadlink zodra je scans klaar zijn. Binnen enkele dagen staan ze ook op archieven.nl.

Uitzonderingen: Sommige stukken kunnen niet gescand worden vanwege hun formaat of conditie. In dat geval ontvang je een e-mail van een medewerker van het HCL. Meer informatie is te vinden op hun website.

DTB’s online

In het kader van Digitale Taken Rijksoverheid (DTR) is enige tijd geleden een groot aantal inventarisnummers gescand van archieftoegang 11.01 DTB’s RAL en GAM. Er zijn 95.964 scans gemaakt, die vanaf nu beschikbaar zijn op archieven.nl. In dit overzicht kun je zien welke inventarisnummers gescand zijn.
 

Historisch Centrum Limburg, DTB`s RAL en GAM (code 11.01), inv. nr. 549

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud