Persoonlijke oorlogsverhalen op oorlogslevens.nl

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Het Netwerk oorlogsbronnen heeft afgelopen week de website oorlogslevens online gezet. Op deze website zijn ongeveer 300.000 verhalen te vinden van ooggetuigen die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er komen wel een miljoen namen in voor. Deze verhalen komen uit twintig verschillende collecties en databases. Deze verhalen gaan op het moment voornamelijk over oorlogsslachtoffers van tijdens of net na de oorlog. Dit zijn bijvoorbeeld verhalen van gevangenen uit kampen en gevangenissen, slachtoffers van bombardementen, tewerkgestelden, verzetsstrijders en militairen.

oorlogslevens

De website is te doorzoeken op naam. Er zijn ook heel wat verhalen uit Limburg in de database geplaatst.

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud