De nieuwe bundel De canon van het Nederlands funerair erfgoed probeert op een korte en duidelijke manier inzicht te geven in hoe Nederlanders door de eeuwen heen hun doden hebben begraven. Er worden hoogtepunten besproken, maar natuurlijk ook de veranderingen in onze omgang met de dood. Zo komen we onderwerpen tegen als geloof, individualisering en hoe er begraven zal worden in de toekomst.

Canon Nederlands funerair erfgoed

Het boek bestaat uit 32 vensters die elk op verzoek van dodenakkers.nl door een andere schrijver zijn geschreven. Het voorwoord werd geschreven door Susan Lammers, en het nawoord door Guus Sluiter. De canon is samengesteld door Leon Bok en René ten Dam en mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van Liesbeth Teunissen, Tessa de Groot, Maurice Heemels, Wim Cappers en John Stienen. Momenteel is de canon voor een introductieprijs van € 17,50 te koop via de webshop van dodenakkers.nl.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: