WO II in 50 Limburgse foto’s

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

In het kader van 75 jaar bevrijding stelt het Nederlandse publiek de honderd meest aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog samen. Om dit te bereiken, is in november 2019 vanuit het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) een zoektocht gestart. In elke provincie zijn inwoners gevraagd mee te denken over foto’s die de oorlogsgeschiedenis treffend in beeld brengen. NIOD, (R)HCL en De Limburger zijn samen op zoek gegaan naar de meest aansprekende foto’s uit de provincie. De 50 gekozen foto’s zijn in bovenstaande video online te bekijken.

Limburgs museum

Maastricht

Wat is jouw favoriete Limburgse foto?
Het Limburgs Museum roept iedereen op om een filmpje te maken waarin u uw favoriete Limburgse foto benoemt en uw keuze toelicht. Die filmpjes zullen door de organisatie van ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ worden verspreid. Deze video’s kunnen gewoon met een mobiele telefoon of camera worden opgenomen. Onder deze omstandigheden, waarin iedereen is opgeroepen zo weinig mogelijk fysiek contact te zoeken met anderen, kunnen foto’s en verhalen mensen verbinden! Waar moet zo’n filmpje van één minuut aan voldoen? Klik hier voor de voorwaarden.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud