Herplaatsen van de klok van het voormalige gemeentehuis van Hoensbroek op 1 september aanstaande

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Zoals menig Hoensbroekenaar weet, wordt er al een hele tijd hard gewerkt aan het herstel van de klok van het voormalige gemeentehuis van Hoensbroek, nu het Zorgplein aan het Burgemeester Kessenplein. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een klokkenmakersgilde uit Brabant.
Inmiddels is dat gilde zo ver gevorderd met deze operatie dat op dinsdag 1 september a.s. het herstelde uurwerk weer kan worden gemonteerd en de klok waarschijnlijk nog diezelfde dag weer de juiste tijd zal gaan aangeven.

klok gemeentehuis Hoensbroek

Voormalig gemeentehuis van Hoensbroek met rechts het klokkentorentje

Feestelijke viering
Om deze heuglijke gebeurtenis officieel te vieren zal op zondag 20 september a.s. de klok op feestelijke wijze ‘íngeluid’ worden met een hapje en een drankje. De feestelijkheden vinden op die zondag plaats van 13.00 tot17.00 uur in een feesttent, die bij de fontein vóór het oude gemeentehuis aan de Nieuwstraat wordt geplaatst.  Voor deze gelegenheid is er een mooi programma samengesteld dat gepresenteerd zal worden door July Vijgen. Zo komt bijvoorbeeld Ivo Rosbeek het een en ander ten gehore brengen en het duo Herman en Lia zullen hun Tiroler liedjes laten horen. Verder zullen ook nog andere Hoensbroekse artiesten acte de présence geven en Math Mertens zal bij die gelegenheid zijn gedicht over de klok, dat in het juli-nummer van het verenigingsblad Oos Gebrook staat, ten gehore brengen.

Coronamaatregelen
Dit alles zal uiteraard plaatsvinden onder het voorbehoud dat de op dat moment actuele corona-maatregelen het toestaan om dit feest te vieren. Houd dus de berichtgeving hierover in de gaten.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud