HET LAND VAN HERLE

  

LGOG Podcast

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het COVID-19-virus heeft behoorlijk roet in het eten gegooid binnen het erfgoedveld. Veel activiteiten werden opeens afgelast. LGOG wilde de leden echter toch iets kunnen aanbieden als vervanging voor de gemiste activiteiten. Zo ontstond de LGOG Podcast.

Op deze manier konden we de honger van ons publiek naar de Limburgse geschiedenis toch enigszins stillen. In de afleveringen van de podcast passeren dan ook verschillende historische onderzoeken de revue. Zo komen er verhalen aan bod over uiteenlopende thema’s en worden er interviews afgenomen met allerlei bekende en onbekende historici en deskundigen.

LGOG podcast

Inmiddels zijn er 12 afleveringen die te beluisteren zijn via verschillende platforms als Anchor, Spotify, Breaker, Google Podcasts, Pocket Casts en RadioPublic. Er zijn meerdere afleveringen te vinden over Limburgse literatuur, de wederopbouw van Limburg, Limburgse mythen en sagen en het dagboek van LGOG-oprichter Jos Habets. De afleveringen kunt u beluisteren door via uw favoriete platform te zoeken naar de ‘LGOG Podcast’. Ook op de LGOG-website is de podcast te vinden onder het kopje ‘Bijzondere Activiteiten’. Daar is tevens achtergrondinformatie bij iedere aflevering te vinden. Voor meer informatie zie https://lgog.nl/de-lgog-podcast.

LGOG is op zoek naar Limburgse verhalen
Een van onze podcastseries gaat over Limburgse literatuur. Het LGOG heeft inmiddels een aflevering gepubliceerd met Maastrichtse verhalen van de schrijver Pol Brounts en is in gesprek gegaan met de schrijvers Peter Winkels, Lou Spronck en Ad van Iterson. Graag zou het LGOG meer literaire verhalen op deze manier willen delen in een Podcast aflevering, het liefst in allerlei verschillende dialecten. Zijn er verhalen, gedichten of carnavalsliederen die u enorm aanspreken, en die u zou willen voorlezen of waar u iets over zou willen vertellen? Neem dan contact met ons op via info@lgog.nl. Mocht u nog andere ideeën hebben als onderwerp voor de LGOG Podcast, dan horen wij dat uiteraard ook heel graag.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top