Veldwerk bij het Thermenmuseum in Heerlen

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In de binnenstad van Heerlen wordt deze zomer een leiding aangelegd waarmee diverse gebouwen op het Mijnwater-netwerk aangesloten kunnen worden. Dat betekent dus: graafwerkzaamheden, dwars door het Heerlense Romeins Kwartier. Omdat in dit gebied al vaker Romeinse resten zijn gevonden, wordt het werk uitgevoerd onder archeologische begeleiding. Want…wie weet wat we ontdekken…?!

Om iedereen dit veldwerk mee te laten beleven, is er een tijdelijke werkplaats ingericht op de parkeerplek voor het Thermenmuseum. De Keet is t/m 31 augustus, iedere dinsdag en donderdag van 10:00 tot 16:00 uur open voor publiek. Kom jij een kijkje nemen?

de Keet Heerlen

 

Zelf aan de slag
De Archeo-hotspot, die normaal gesproken in museum De Vondst draait, wordt ook naar de keet verplaatst. Het is mogelijk om met de archeologen te praten, kaarten te bekijken en vooral ook om zelf aan de slag te gaan met de vondsten die we bij de graafwerkzaamheden tegen komen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en sorteren van gevonden resten en materialen.

Heb je interesse om ons als vrijwilliger te helpen met het archeologische onderzoek? Meld je dan aan via info@devondst.nl en je ontvangt zo snel mogelijk een bericht. Maar let wel op, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en wie eerst komt, eerst maalt!

Meer weten?
Kijk op https://www.heerlen.nl/romeinskwartier.htmlhttps://www.devondst.nl/https://www.thermenmuseum.nl/https://www.visitzuidlimburg.nl/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud