MijnStreek 2020-3 verschenen met weer een boeiende bijlage!

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.
2020-3 MijnStreek2020-3 MijnStreek Bijlage Cahier2Vers van de pers viel vandaag bij onze abonnees het nieuwe nummer van MijnStreek in de brievenbus, met jawel: weer een gratis extra bijlage als jubileum-cadeau van onze 75-jarige Historische Kring. Die gaat over een buitenechtelijk verwekte adellijke dame die gedwongen werd non te worden, vluchtte en later is ontvoerd door notaris Pelt en zijn zoon advocaat Pelt. Het Historisch Cahier Parkstad Limburg nr. 2 heeft de titel: “De Lotgevallen van Josephine van Berghe; hoe een Heerlense notaris en zijn zoon in 1771 een uit Aken gevluchte non ontvoerden”.
Frans Gerards schreef de inhoud. Het boekje telt 48 bladzijden op formaat 17×24 cm en is fraai geïllustreerd.
In MijnStreek 2020-3 op 44 bladzijden weer mooie en interessante bijdragen over regionale historie. Actueel naar aanleiding van de mijnverzakkingen in Kerkrade is het artikel over kaarten in het mijngebied en een bijzonder thema gaat over de autosport aan het begin van de 20ste eeuw.
De hele inhoud: 
VAN DE REDACTIE – Anita Quaedackers – ‘La Peste’
THEMA – Jac Maurer – Autosport en Heerlen in het begin van de 20e eeuw
THEMA – Loek Kreukels – Een heerlijke streek van Frans Erens (vervolg)
HISTORISCH ACTUEEL – Roland Bisscheroux – Kaarten van het mijngebied van de abdij Kloosterrade (Rolduc) uit de 18e eeuw
THEMA – Frans Gerards – Waarom Cesar Timmermans uit Heerlen de Maastrichtse advovaat Mr. Eugène van Oppen vermoordde
INGEZOOMD – Philippe van Wersch – Beeld van verleden: het Heerlense Emmaplein
PORTRET – Harry Strijkers – Een welbesteed leven: Henk Steenaert (1900-1987)
Van de Rommelmarkt – Lieke Boumans-Willems – Oude Flessen
AANGESTIPT – Roelof Braad en Wim Nolten
Neem een abonnement vanaf € 18,90 als u u dit nummer en ook de vorige van dit jaar met twee Historische Cahiers wilt ontvangen. Bovendien kunt u een boek als welkomstgeschenk ontvangen als u belooft drie jaar abonnee te blijven. Zie onder de knop ‘Abonnee worden’.
MijnStreek 2020-3 is los te koop voor € 6,00, het Historisch Cahier 2 ‘De lotgevallen van Josephine van Berghe’ voor € 4,95. Dat kan bij Thermenmuseum en enkele boekhandels in de regio of via de knop ‘Bestel hier online’ op deze website.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud