HET LAND VAN HERLE

  

Cursus Tekenen van (vuur)stenen artefacten

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Vondst en de Sectie Archeologie/AVL organiseren op zaterdag 24 en 31 oktober, in de middag tussen 14:00 en 17:00 uur, een workshop tekenen van (vuur)stenen artefacten.

Liefhebbers van de steentijd brengen veel tijd door met het bestuderen van stenen artefacten. Als je ze niet zelf fysiek kunt bestuderen zijn tekeningen daarbij vaak het meest informatief, aangezien in de lijnen en vlakken daarvan technologische informatie ontsloten wordt die onthult hoe het afgebeelde artefact is gemaakt. Andersom is het maken van dergelijke tekeningen een uitstekende manier om deze technologische informatie te leren herkennen en begrijpen.

stenen artefacten
Het tekenen van stenen artefacten gebeurt volgens bepaalde conventies. Tijdens deze workshop krijgt u een inleiding hierop en leert u in de praktijk hoe u artefacten kunt tekenen. De workshop wordt gegeven door archeoloog en specialist prehistorische vuursteen drs. Yannick Raczynski-Henk in De Vondst in Heerlen. Heeft u zelf vuurstenen artefacten, neem deze dan mee. Onder begeleiding maakt u van dit artefact eerst een potloodtekening op millimeterpapier en daarna een pentekening op overtrekpapier.

De kosten van deze workshop bedragen € 50,00 voor AVL/LGOG-leden en € 60,00 voor niet-leden. Inclusief benodigde materialen. Aanmelden kan via mail aan info@devondst.nl.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top