Gevraagd: Vrijwilligers voor Huizen van Aankomst

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Met het ontmoetingsprogramma Huizen van Aankomst brengt het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag de verhalen van de Molukse gemeenschap in Nederland dichtbij. De huidige bewoners van de gebouwen waar de Molukkers in werden opgevangen toen zij in 1951 door de Nederlandse overheid naar Nederland werden gehaald worden in contact gebracht met de toenmalige bewoners. Zo worden de verhalen die aan deze gebeurtenis verbonden zijn ook verbonden aan een plek. Deze verhalen zijn onderdeel van een bredere wereldgeschiedenis, en behandelen thema’s zoals de Tweede Wereldoorlog, migratie, en identiteit.

Huizen van aankomst

Op 12 december zullen in heel Nederland zulke verhalen vertelt worden. In Limburg zal dit evenement plaatsvinden in het Limburgs Museum. Er zijn echter nog vrijwilligers nodig die de regio coördinator, Yulia Irma Pattopang, op die dag willen bijstaan in de organisatie. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar: Yulia@huizenvanaankomst.nl

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud