HET LAND VAN HERLE

  

Gevraagd: Vrijwilligers voor Huizen van Aankomst

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met het ontmoetingsprogramma Huizen van Aankomst brengt het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag de verhalen van de Molukse gemeenschap in Nederland dichtbij. De huidige bewoners van de gebouwen waar de Molukkers in werden opgevangen toen zij in 1951 door de Nederlandse overheid naar Nederland werden gehaald worden in contact gebracht met de toenmalige bewoners. Zo worden de verhalen die aan deze gebeurtenis verbonden zijn ook verbonden aan een plek. Deze verhalen zijn onderdeel van een bredere wereldgeschiedenis, en behandelen thema’s zoals de Tweede Wereldoorlog, migratie, en identiteit.

Huizen van aankomst

Op 12 december zullen in heel Nederland zulke verhalen vertelt worden. In Limburg zal dit evenement plaatsvinden in het Limburgs Museum. Er zijn echter nog vrijwilligers nodig die de regio coördinator, Yulia Irma Pattopang, op die dag willen bijstaan in de organisatie. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar: Yulia@huizenvanaankomst.nl

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top