HET LAND VAN HERLE

  

Peutz-lezing in november in het Glaspaleis in Heerlen

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In november 2020 vindt een nieuwe editie van de immer drukbezochte Peutz-lezing plaats: de 17e editie! Dit maal spreekt Ton van Mastrigt in het Auditorium van het Glaspaleis, in verschillende kleine groepen, over: F.P.J. Peutz ‘Een Heerlens Architect’.

Ton van Mastrigt

De 17e Peutz-lezing is een bijzondere lezing in een bijzondere tijd. De lezingenreeks begon in 2003 met naamgever Frits Peutz en de stad Heerlen. Inmiddels hebben vele vermaarde sprekers hun verhaal over, en visie op, architectuur verteld. Dit jaar spreekt Ton van Mastrigt, stedenbouwkundige en voormalig stadsbouwmeester van Heerlen over het werk van Peutz.
Veel van zijn werk is in Heerlen gerealiseerd en het fenomeen Peutz leeft er nog steeds voort. De Peutz-driehoek: Bioscoop Royal – Glaspaleis Schunck – Raadhuis, vormt een concentratiegebied waarin recreatieve, economische en culturele krachten worden gebundeld. Recente ontwikkelingen zijn niet los te zien van zijn architectuur.

De lezing vindt plaats in het auditorium (+5) van het Glaspaleis.

Extra lezing
Omdat de tickets voor de drie lezingen die gepland staan voor 1, 3 en 6 november snel uitverkocht waren, hebben we een extra lezing toegevoegd op 4 november om 10 uur. Koop nu je tickets via https://schunck.nl/agenda/peutzlezing2020.

Corona maatregelen
We houden actief alle corona-voorschriften in acht  omwille van uw en onze veiligheid. Mocht er een wijziging zijn waardoor de lezing, waarvoor u kaarten heeft gereserveerd, niet door kan gaan, dan berichten wij u via de mail en krijgt u uw geld retour gestort.

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top