Podcast Februaristaking 1941

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In februari was het precies 80 jaar geleden dat tienduizenden mensen het werk neerlegden om te staken. Ze waren woedend, omdat Duitse soldaten een paar dagen eerder honderden joden oppakten. De Februaristaking gaat de geschiedenisboeken in als het enige massale en openlijke verzet protest tegen de Jodenvervolging in bezet Europa.

Podcast op NPO Radio 1

In de podcastserie STAAKT! STAAKT! STAAKT! gaat Rob Trip op zoek naar het verhaal achter de Februaristaking. Hij reconstrueert die oorlogsdagen aan de hand van interviews met de stakers uit het omroeparchief, spreekt met betrokkenen en zoekt uit waarom die staking nog altijd zo tot de verbeelding spreekt. 
De Podcast is hier te beluisteren. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud