Podcast Februaristaking 1941

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In februari was het precies 80 jaar geleden dat tienduizenden mensen het werk neerlegden om te staken. Ze waren woedend, omdat Duitse soldaten een paar dagen eerder honderden joden oppakten. De Februaristaking gaat de geschiedenisboeken in als het enige massale en openlijke verzet protest tegen de Jodenvervolging in bezet Europa.

Podcast op NPO Radio 1

In de podcastserie STAAKT! STAAKT! STAAKT! gaat Rob Trip op zoek naar het verhaal achter de Februaristaking. Hij reconstrueert die oorlogsdagen aan de hand van interviews met de stakers uit het omroeparchief, spreekt met betrokkenen en zoekt uit waarom die staking nog altijd zo tot de verbeelding spreekt. 
De Podcast is hier te beluisteren. 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top
Skip to content