In Memoriam dr. Lidwien Schiphorst (1942-2021)

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Ons bereikte het verdrietige bericht dat ons werkgroeplid dr. Lidwien Schiphorst op 4 maart jl. in Utrecht overleden is.
Na haar opleiding MO Handenarbeid was zij werkzaam in het voortgezet onderwijs. Na haar carrière in het onderwijs studeerde zij kunstgeschiedenis aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Aansluitend hieraan deed zij promotieonderzoek naar de start van de werkplaats voor beelden en meubels Cuypers/Stoltzenberg in het 19e-eeuwse Roermond.

P:romotieplechtigheid Radbouduniversiteit Nijmegen, 14 juni 2004

Vanaf 1994 werkte zij gedurende 10 jaar voor het Architectuurcentrum Vitruvianum in Heerlen. Architectuur en de inrichting van gebouwen bleven haar boeien. Dit resulteerde onder meer in een onderzoek naar de eerste steen van de Heerlense St.-Pancratiuskerk. Zij was een actief lid van het Cuypersgenootschap.
Daarnaast was zij, ondanks het feit dat zij al een aantal jaren in Utrecht woonde, nog steeds nauw betrokken bij de werkgroep van Het Land van Herle en een trouw bezoekster van de jaarlijkse excursies.
Wij verliezen in haar een sympathieke en kundige collega en wensen haar familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud