Terugblik Romeinendag 2021

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op 22 januari werd de jaarlijkse (landelijke) Romeinendag georganiseerd. Deze online editie bestond uit een live-uitzending vanuit een studio in Duiven. Hiervoor hadden zich ruim 450 mensen aangemeld.

Onder leiding van dagvoorzitter Evert van Ginkel ontvouwde zich een prettig, afwisselend programma. Hierin verzorgden Stijn Heeren (Friezen in Romeinse dienst), Annet Nieuwhof (Noord-Nederland in de Romeinse tijd), Saskia Stevens (Constructing the Limes), Christoph Eger (de nieuwe limestentoonstelling in Xanten) en Wouter Vos (het onlangs gevonden limesfort in Valkenburg) presentaties.
 Al deze presentaties zijn hier terug te kijken.

Tussen de presentaties door gaven deelnemers aan de Romeinendag via Mentimeter hun mening over Romeinse zaken, zoals de vraag of we in Nederland wel genoeg doen aan zichtbaarheid van het Romeinse erfgoed.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud