Fotoboek ‘Rondom den Heksenberg’

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een fotoboek over de unieke historie van de Heerlense buurt Heksenberg. Het wordt een uniek fotoboek met foto’s en verhalen over de ontwikkeling van het heidegebied van vroeger naar een moderne stadswijk. Het wordt een boek over 100 jaar fotografische herinneringen samengesteld door Harry Pieters.

Heksenberg is een sociaal hechte buurt, die grotendeels is ontstaan door de opkomst van de mijnindustrie. Desondanks gaat de geschiedenis van de buurt terug tot in de prehistorie.

In het boek wordt onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: de naamgeving: Hessenberg / Heksenberg, Heksenberg in oude ansichten, de bierbrouwerij van Leo Schiffers aan de Heerenweg, de bruinkoolgroeve Bergerode 1918, de Oranje Nassau Mijn IV vanaf 1920, ruim 100 jaar zilverzand op den Heksenberg, van ON IV naar zilverzandgroeve Sigrano / Sibelco, het woonwagenkamp op de Heksenberg, Vliegshow eindigt in vliegramp, zweefvliegen op de Brunssummerheide, de aanleg Heerenweg 1933-34, de St. Gerardus Majella kerk in aanbouw 1937 en kunst in onze kerk, Schrieversheide / Brunssummerheide, de gedoogzone Heksenberg / Palemig in 1997 en speeltuin Heksenpretje.

Het is de bedoeling dat de bundel (formaat A4, harde omslag, 224 bladzijden en 560 foto’s) met ingang van 15 april te verkrijgen is bij de volgende verkoopadressen:
– Tabak & Gemak, winkelcentrum Heksenberg,
– Marco Custers, Mgr. Hanssenstraat 17,
– Primera Heerlerheide Wim Dragstra, Wannerstraat 15-17.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Kleis Adema telefoon 0619864038 of bij Harry Pieters telefoon 0646493810.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top
Skip to content