Fotoboek ‘Rondom den Heksenberg’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Vanaf 15 april is het fotoboek over de unieke historie van de Heerlense buurt Heksenberg te koop. Het is een bijzonder fotoboek geworden met foto’s en verhalen over de ontwikkeling van het heidegebied van vroeger naar een moderne stadswijk. Het is een boek over 100 jaar fotografische herinneringen samengesteld door Harry Pieters.

Heksenberg is een sociaal hechte buurt, die grotendeels is ontstaan door de opkomst van de mijnindustrie. Desondanks gaat de geschiedenis van de buurt terug tot in de prehistorie.

In het boek wordt onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: de naamgeving: Hessenberg / Heksenberg, Heksenberg in oude ansichten, de bierbrouwerij van Leo Schiffers aan de Heerenweg, de bruinkoolgroeve Bergerode 1918, de Oranje Nassau Mijn IV vanaf 1920, ruim 100 jaar zilverzand op den Heksenberg, van ON IV naar zilverzandgroeve Sigrano / Sibelco, het woonwagenkamp op de Heksenberg, Vliegshow eindigt in vliegramp, zweefvliegen op de Brunssummerheide, de aanleg Heerenweg 1933-34, de St. Gerardus Majella kerk in aanbouw 1937 en kunst in onze kerk, Schrieversheide / Brunssummerheide, de gedoogzone Heksenberg / Palemig in 1997 en speeltuin Heksenpretje.

De bundel (formaat A4, harde omslag, 224 bladzijden en 560 foto’s) is te verkrijgen is bij de volgende verkoopadressen:
– Tabak & Gemak, winkelcentrum Heksenberg,
– Marco Custers, Mgr. Hanssenstraat 17,
– Primera Heerlerheide Wim Dragstra, Wannerstraat 15-17.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Kleis Adema telefoon 06-19864038 of bij Harry Pieters telefoon 06-46493810.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud