MijnStreek no. 1 van 2021 verschenen

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

MijnStreek no. 1 van 2021 zal zo rond 12 maart bij de abonnees op de mat vallen. Het is opnieuw een gevarieerd nummer geworden met artikelen over onderwerpen uit het recente en het iets verdere verleden.

Wat u kunt verwachten:
– De eerste vrouwelijke, geüniformeerde politieagenten in Heerlen, en in Nederland (Marcel Krutzen)
– De botanische tuin van Terwinselen (Fon Habets)
– De Heerlense autogeschiedenis (Jac Maurer)
– Er is een lijk gevonden. Verslag van drie gerechtelijke onderzoeken door de Heerlense schepenbank (1786, 1789 en 1790) (Frans Gerards)
– Uitgelicht “Wij bestaan in onze verhalen” van Peter Winkels (Koos Linders)
– Aangestipt (Koos Linders, Roelof Braad en Wim Nolten)

We hebben nieuws te melden! In overleg met lezers, redactie, vormgevers en deskundigen op dit gebied hebben we de vormgeving aangepast. Wij ontvingen signalen van lezers zijn die wat problemen hebben met het lezen van MijnStreek. Deze problemen hebben te maken met het lettertype, de lettergrootte of met kleurenblindheid of andere beperkingen. Er is gekeken naar de lettergrootte, kleurcontrasten bij foto-onderschriften en dergelijke. We hopen hiermee de toegankelijkheid van MijnStreek voor al onze lezers vergroot te hebben.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud