Spaaractie voor historisch album in samenwerking met Heemkundevereniging Hoensbroek

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op maandag 15 maart jl. ging bij de beide Albert Heijnwinkels in Hoensbroek een spaaractie van start voor een historisch foto- en stickerboek van Hoensbroek. Deze actie kwam tot stand in samenwerking met Heemkundevereniging Hoensbroek.

Een zestal leden van deze vereniging heeft in het afgelopen jaar gewerkt aan het samenstellen van de teksten en het bij elkaar zoeken van foto’s voor de stickers. Het boek is verkrijgbaar tegen inlevering van de huis-aan-huis verspreide waardebon bij een van de Hoensbroekse AH-supermarkten en is niet te koop bij de Heemkundevereniging.

Het boek geeft in een aantal hoofdstukken met in totaal 216 stickers een historisch kijkje op de Hoensbroekse geschiedenis, de woningbouw, de winkels en bedrijven, het vervoer en transport, landbouw en industrie, de volkscultuur en een aantal bekende inwoners.

Bij elke aankoop van € 10,00 aan boodschappen ontvangt de verzamelaar een zakje met 4 (zelfklevende en genummerde) stickers, die op de in het boek aangegeven plaatsen moeten worden geplakt.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud