Jubileumeditie SOK-Mededelingen over musea in de mergelgroeven van de Sint Pietersberg

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De unieke cultuurhistorische, geologische en biologische waarden van de ondergrondse mergelgroeven worden sinds 1982 uitvoerig beschreven en gedocumenteerd in de uitgave SOK-Mededelingen. Eind maart verscheen de jubileumeditie SOK-Mededelingen nummer 75.

SOK- Mededelingen

De Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven (SOK) is één van de studiegroepen van het koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg (NHGL). Deze studiegroep houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met onderzoek naar de ondergrondse mergelgroeven in België en Nederland. De SOK zet zich tevens in voor het behoud van de erfgoed- en natuurwaarden.

Het jubileum- en themanummer is geheel gewijd aan de ondergrondse musea van de Sint Pietersberg. Er was tot nu toe nauwelijks over dit onderwerp gepubliceerd. De musea in het gangenstelsel Slavante en Zonneberg zijn vanaf eind 19de eeuw gemaakt als onderdeel van de toeristische exploitatie van de mergelgroeven SOK-Mededelingen verschijnt circa tweemaal per jaar voor 8,50 euro per uitgave, inclusief de verzendkosten (voor abonnees). Wie interesse heeft in de jubileumeditie, oudere uitgaven of een abonnement neem kan contact opnemen via sokmededelingen@nhgl.nl. Een overzicht van gepubliceerde artikelen staat op www.sok.nl/sokmed.html

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud