Twee nieuwe oorlogsverhalen op website oorlogsverhalen Venlo

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Hebt u al eens op de website www.oorlogsverhalenvenloeo.nl gekeken? Op deze website staan de teksten van de fotopanelen die afgelopen jaar in Venlo geplaatst werden én de volledige verslagen van de interviews van het project 75 jaar bevrijding door Kring Venlo en Kring Parkstad.

Recent zijn er twee nieuwe verhalen geplaatst. Onder het kopje ‘Verhalen’ staat een verhaal van Theo Theelen, gebaseerd op brieven die zijn vader schreef tijdens de arbeitseinsatz. Onder het kopje ‘Geschiedenis’ is een verhaal over het gebruik van Fliegerhorst na de oorlog van Hub Groeneveld geplaatst. 

Afbeelding op www.oorlogsverhalenvanleo.nl

Hebt u ook een verhaal dat zou passen op deze site? U kunt dan daarover een bericht sturen naar lgogvenlo@ziggo.nl.

Van het interview project is ook een boekje uitgegeven: Oorlogsverhalen langs de grens. Er is hiervan nog een klein aantal exemplaren beschikbaar. Wilt u een exemplaar? Stuur dan een bericht naar lgogvenlo@ziggo.nl. U krijgt dan een exemplaar tegen verzendkosten thuisgestuurd.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud