Werkzaamheden Christus Koningkerk Vrieheide

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Zoals intussen bij velen bekend zal de Heerlense studiezaal en archiefbewaarplaats van het Historisch Centrum Limburg op termijn naar de Christus Koningkerk in de Heerlense wijk Vrieheide verhuizen. De werkzaamheden aan de voormalige kerk zijn inmiddels in volle gang. In januari en februari 2021 is het gebouw gesaneerd van asbest. In maart 2021 is de aannemer gestart met de bouw.

Voormalige Christus Koningkerk Vrieheide

In de kerk zal naast een archiefbewaarplaats van het HCL ook een multifunctionele publieke ruimte worden gehuisvest. Deze publieke ruimte zal op buurtniveau dienst gaan doen als ontmoetingsplek. Happel Cornelisse Verhoeven architecten uit Rotterdam heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de archiefbewaarplaats. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud