Heropening verbouwde Centre Céramique op 3 september aanstaande

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Na bijna een jaar wordt de grote verbouwing van Centre Céramique afgerond. Tijdens de opening van Festival Maas!, op 3 september, wordt ook Centre Céramique feestelijk geopend. 

Centre Céramique, ontworpen door architect Jo Coenen, is na 20 jaar weer toekomstbestendig gemaakt. Door gebruik te maken van slimme technologie en duurzame materialen, is het gebouw energiezuiniger geworden. De toegankelijkheid is onder andere verbeterd door roltrappen, snellere liften en een meer klantvriendelijke toegang van het gebouw. Het souterrain is geheel opnieuw ingericht voor de muziekschool. 

Centre Ceramique Maastricht

Het gebouw is de komende maanden ‘gewoon’ open. Wel wordt er nog een laatste hand gelegd aan de inrichting. De bibliotheek is toegankelijk en er staan tentoonstellingen op de planning vanaf circa 9 juni. De muziekschool verhuist in de zomervakantie naar Centre Céramique en daar wordt vanaf 13 september muziek gemaakt. Ook wordt er nog hard gewerkt aan de nieuwe inrichting en de permante opstelling van de erfgoed presentaties/tentoonstellingen. Meer info over de herinrichting van Centre Céramique: www.centreceramique.nl/herinrichting

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud