Limburgse Mijnmusea gaan nauwer samenwerken

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Vier partijen die zich bezig houden met het ontsluiten en het behoud van het Zuid-Limburgse mijnverleden gaan nauwer met elkaar samenwerken. Stichting Koempels van de Domaniale (Schacht Nulland) in Kerkrade, Stichting Relim (Gedachteniskapel van de Mijnwerkers) in Landgraaf, Stichting Carboon (Nederlands MijnMuseum) in Heerlen en Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (Miljoenenlijn) in Simpelveld hebben besloten hun krachten te bundelen. Zij gaan dit doen op het gebied van strategie, organisatie, collectie, educatie en marketing. De partners streven er daarbij naar naar ieder vanuit de eigen identiteit elkaars aanbod te versterken en de slagkracht en efficiëntie te vergroten richting het grote publiek.

‘De Miljoenenlijn’

Doel van de samenwerking is de aandacht voor het belang van het mijnverleden voor de regio te verstevigen en het mijnverleden in het toerisme in Zuid-Limburg te verankeren. Het gezamenlijk organiseren en uitvoeren van arrangementen kan een belangrijk middel zijn om dit te bereiken. Ook zal bekeken worden in hoeverre het mogelijk is kwetsbare en/of kansarme groepen in de samenleving te betrekken in de projecten van de partners.

De partners hebben hun afspraken vastgelegd in een intentieverklaring. Het samenwerkingsverband staat open voor toetreding van andere partijen die zich bezighouden met het Mijnverleden van de voormalige Oostelijke en Westelijke Mijnstreek en die de uitgangspunten van de samenwerking onderschrijven.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud