Nieuw onderkomen Heemkundevereniging De Bongard

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Na een lange zoektocht heeft Heemkundevereniging De Bongard een nieuwe locatie gevonden. De bibliotheek en het archief waren tot nu toe gehuisvest in de kelder van op de Boor, het voormalig gemeentehuis van Bocholtz. Inmiddels al het materiaal verhuisd naar de nieuwe locatie en is deze sinds 15 juni jl. toegankelijk.  

Door alle COVID-19 beperkingen echter heeft een officiële opening nog niet plaatsgevonden. Heemkundevereniging De Bongard wil nu toch een klein feestje vieren en de nieuwe ruimte officieel in gebruik nemen.  

De nieuwe bibliotheek en de archiefruimte wordt op zaterdag 11 september a.s. om 14 uur geopend en ingezegend door Kapelaan Selestin. Aansluitend is er tot 17 uur voor iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de bibliotheek en het archief. Dit natuurlijk met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.  

De Bongard nodigt alle geïnteresseerden van harte uit om op 11 september a.s. van 14 tot 17 uur een kijkje te komen nemen in hun nieuwe ruimte. Deze is te vinden aan de Pastoor Neujeanstraat 9, 6351 GK te Bocholtz. 

De bibliotheek en het archief zijn voortaan elke woensdag van 10.00 tot 12.30 uur geopend en is toegankelijk voor leden en voor niet-leden van Heemkundevereniging De Bongard. Bezoek is ook mogelijk op afspraak op andere dagen en tijden. Stuur voor dit laatste een mail aan: DeBongard@hotmail.com 

Meer informatie over de bibliotheek en archief kunt u vinden op onze website: www.DeBongard.nl 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud