Nieuw boek over Maria-Gewanden in Hoensbroek in de maak

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Heemkundevereniging Hoensbroek laat ons weten dat hun actieve lid Hein Giesen is alweer druk bezig met een nieuw boek, nu over de wijk Maria-Gewanden.

Misschien is er een lezer die nog ergens in een diepe lade verscholen en bijna vergeten een voor hem best wel interessante foto liggen of die nog een aardige anekdote over deze oude wijk weet te vertellen . Neem in dat geval contact op met hem op: via mail heingiesen@home.nl of telefonisch op nr. 06 18828428.

Er ontbreken nog foto’s over de boksclub, die jarenlang de oude H. Hartschool als sportlokaal had, gegevens en foto’s van de kerkkoren van Maria-Gewanden, (zowel het mannen- als het vrouwenkoor) en hadden die zangkoren ook een naam? Ook bij het jeugdkoor de Zanglijsters, de handboogschutterij Sagittus en de Kajotters, die hun clublokaal en schietbaan achter de Magere Hendrik hadden evenals de toneelgroep uit de jaren vijftig, tast Hein nog steeds in het duister.

Kerk Onze Lieve Vrouw Maagd der Armen in
Maria Gewanden, Hoensbroek

Wie oh wie kan hem nog meer vertellen over de Gidsengroep, die achter de kerk hun home hadden of de korfbalbalvereniging KCT en ook hiervan zijn foto’s uiteraard van harte welkom.

En ook als u nog een mooie familiefoto heeft van families of gezinnen, die decennia lang het gezicht van de Steenberg of Kasteelbuurt enz. bepaalden, dan houdt Hein Giesen zich aanbevolen! Alle foto’s worden gescand en u krijgt deze natuurlijk ongeschonden terug.

De uitgave van het boek, dat waarschijnlijk tussen de 180 en 200 pagina’s dik zal zijn en (onder voorbehoud) € 14,95 zal gaan kosten, is gepland voor de eerste maanden van 2022.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud