Had de F1 dit weekend in Heerlen gereden kunnen worden?

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Dit weekend woedt weer een hevige concurrentiestrijd om punten te scoren voor de wereldtitel in de F1-races. Marcel Put schreef al eerder (in Ach Lieve Tijd Mijnstreek) over de ‘autorenbaan’ in Heerlen. Daarvoor waren grootse plannen in 1934. Uiteindelijk gingen die toch niet door ten voordele van het circuit in Zandvoort. Nu staat zijn wat uitgebreidere verhaal op de site van de Nederlandse Sportgeschiedenis. Lees hier het hele artikel.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud