Lezing op 9 november HistoBistro in de HUB.Bibliotheek te Kerkrade: Historische kookboeken belicht

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen dinsdag 9 november gaven Odin Essers (conservator van de Bijzondere Collecties bij Universiteitsbibliotheek Maastricht) en Justine Camps (erfgoed consulent bij Koninklijk LGOG) in de bibliotheek van Kerkrade een lezing. Zij vertelden hierbij over het het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie. Daarnaast lieten zij zien wat er in de collecties van Limburgse musea en instellingen zoal te vinden is op het gebied van historisch eten. 

Eten in vroeger eeuwen

Heeft u de lezing gemist? Niet getreurd: in de HistoBistro kunt u naar meer van zulke lekkere verhalen luisteren! 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top
Skip to content