Lezing op 9 november HistoBistro in de HUB.Bibliotheek te Kerkrade: Historische kookboeken belicht

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Afgelopen dinsdag 9 november gaven Odin Essers (conservator van de Bijzondere Collecties bij Universiteitsbibliotheek Maastricht) en Justine Camps (erfgoed consulent bij Koninklijk LGOG) in de bibliotheek van Kerkrade een lezing. Zij vertelden hierbij over het het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie. Daarnaast lieten zij zien wat er in de collecties van Limburgse musea en instellingen zoal te vinden is op het gebied van historisch eten. 

Eten in vroeger eeuwen

Heeft u de lezing gemist? Niet getreurd: in de HistoBistro kunt u naar meer van zulke lekkere verhalen luisteren! 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud