Lezing over vrije Rijksheerlijkheden in Limburg te bekijken via You Tube

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Harry Weinberg hield begin deze maand een lezing over heerlijkheden als oude vorm van lokaal bestuur. Hij behandelde de verschijningsvormen en de verschillen tussen heerlijkheden binnen en buiten de grenzen van het Land van Valkenburg, en gaf antwoord op de vraag in hoeverre ‘vrije Rijksheerlijkheden’ zoals Wijlre, Eys, Wittem en Cartils, met hun (veronderstelde) onafhankelijke status binnen het Heilige Roomse Rijk, werkelijk hebben bestaan.

Vrije Rijksheerlijkheden in Limburg 1500-1800

Harry Weinberg heeft sinds 2007 een aantal publicaties op zijn naam staan over verschillende aspecten van de Zuid-Limburgse geschiedenis. In november 2019 promoveerde hij in Maastricht op zijn proefschrift Vrije Rijksheerlijkheden in Limburg (1500-1800).
De lezing werd georganiseerd in samenwerking met de Heemkundevereniging Wijlre.

Deze lezing kunt u via YouTube bekijken. Voor deel 1 klik hier. Voor deel 2 klik hier

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top
Skip to content