Lezing over vrije Rijksheerlijkheden in Limburg te bekijken via You Tube

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Harry Weinberg hield begin deze maand een lezing over heerlijkheden als oude vorm van lokaal bestuur. Hij behandelde de verschijningsvormen en de verschillen tussen heerlijkheden binnen en buiten de grenzen van het Land van Valkenburg, en gaf antwoord op de vraag in hoeverre ‘vrije Rijksheerlijkheden’ zoals Wijlre, Eys, Wittem en Cartils, met hun (veronderstelde) onafhankelijke status binnen het Heilige Roomse Rijk, werkelijk hebben bestaan.

Vrije Rijksheerlijkheden in Limburg 1500-1800

Harry Weinberg heeft sinds 2007 een aantal publicaties op zijn naam staan over verschillende aspecten van de Zuid-Limburgse geschiedenis. In november 2019 promoveerde hij in Maastricht op zijn proefschrift Vrije Rijksheerlijkheden in Limburg (1500-1800).
De lezing werd georganiseerd in samenwerking met de Heemkundevereniging Wijlre.

Deze lezing kunt u via YouTube bekijken. Voor deel 1 klik hier. Voor deel 2 klik hier

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud