MijnStreek no. 4 van 2021 verschijnt binnenkort

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Binnenkort verschijnt het laatste nummer van dit jaar van MijnStreek. Opnieuw staat het tijdschrift weer vol interessante Thema-artikelen en ook vindt u de inmiddels vertrouwde rubrieken terug. Wat kunnen onze abonnees deze keer verwachten?

Truus Kok in haar werkkamer

VAN DE REDACTIE: Twee symposia en een tentoonstelling verder. En dan?
THEMA: ”Chill-momenten’ en genieten van bloeiend groen in het Stadspark van Kerkrade’ door Fon Habets.
PORTRET: ‘Mejuffrouw Truus Kok (1922-2000), een sociaal bewogen en bevlogen, katholieke politica uit Hoensbroek’ door Marcel Krutzen.
THEMA: ‘De gebroeders Berden uit Kerkrade maakten carrière in Brussel’ door Henri Peters.
THEMA: ‘De ondergang van de ridderschap van het Staatse Land van Valkenburg (1663-1794)’ door Frans Gerards.
MERKWAARDIG VERHAALD: ‘Franciscus aan de Akerstraat in Heerlen. Een lesje in franciscaanse en historisch-methodische nederigheid’ door Koos Linders.
UITGELICHT: ‘Een Limburgs buitenbeentje in de Nederlandse literatuurgeschiedenis’ door David Veltman.
AANGESTIPT: ‘Verborgen verhaal’, een autobiografische familiegeschiedenis door ; ‘Jan Stuyt, architect en stedenbouwer in Parkstad’ door Emile Holman, ‘Poolse wortels in Limburgse grond’, de geschiedenis van 9 Poolse families die in Zuid-Limburg een nieuwe toekomst zochten en vonden samengesteld door Frans Wojciechowski en meer.

Nog geen abonnee? Voor 20,- per jaar ontvangt u ieder kwartaal ons magazine boordevol boeiende artikelen. Kijk op de website voor meer informatie of klik hier: www.landvanherle.nl/mijnstreek-magazine/mijnstreek-abonnee-worden/. MijnStreek is ook los te koop voor 6,- per nummer. U kunt het blad bestellen via de webshop, klik hier: www.landvanherle.nl/product-categorie/boeken/historische-reeks. Ook verkrijgbaar in het Thermenmuseum in Heerlen en in de betere boekhandel.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top
Skip to content