MijnStreek no. 4 van 2021 verschijnt binnenkort

Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds bijna tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Binnenkort verschijnt het laatste nummer van dit jaar van MijnStreek. Opnieuw staat het tijdschrift weer vol interessante Thema-artikelen en ook vindt u de inmiddels vertrouwde rubrieken terug. Wat kunnen onze abonnees deze keer verwachten?

Truus Kok in haar werkkamer

VAN DE REDACTIE: Twee symposia en een tentoonstelling verder. En dan?
THEMA: ”Chill-momenten’ en genieten van bloeiend groen in het Stadspark van Kerkrade’ door Fon Habets.
PORTRET: ‘Mejuffrouw Truus Kok (1922-2000), een sociaal bewogen en bevlogen, katholieke politica uit Hoensbroek’ door Marcel Krutzen.
THEMA: ‘De gebroeders Berden uit Kerkrade maakten carrière in Brussel’ door Henri Peters.
THEMA: ‘De ondergang van de ridderschap van het Staatse Land van Valkenburg (1663-1794)’ door Frans Gerards.
MERKWAARDIG VERHAALD: ‘Franciscus aan de Akerstraat in Heerlen. Een lesje in franciscaanse en historisch-methodische nederigheid’ door Koos Linders.
UITGELICHT: ‘Een Limburgs buitenbeentje in de Nederlandse literatuurgeschiedenis’ door David Veltman.
AANGESTIPT: ‘Verborgen verhaal’, een autobiografische familiegeschiedenis door ; ‘Jan Stuyt, architect en stedenbouwer in Parkstad’ door Emile Holman, ‘Poolse wortels in Limburgse grond’, de geschiedenis van 9 Poolse families die in Zuid-Limburg een nieuwe toekomst zochten en vonden samengesteld door Frans Wojciechowski en meer.

Nog geen abonnee? Voor 20,- per jaar ontvangt u ieder kwartaal ons magazine boordevol boeiende artikelen. Kijk op de website voor meer informatie of klik hier: www.landvanherle.nl/mijnstreek-magazine/mijnstreek-abonnee-worden/. MijnStreek is ook los te koop voor 6,- per nummer. U kunt het blad bestellen via de webshop, klik hier: www.landvanherle.nl/product-categorie/boeken/historische-reeks. Ook verkrijgbaar in het Thermenmuseum in Heerlen en in de betere boekhandel.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top
Skip to content