Update werkzaamheden aan de Christus Koningkerk

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De renovatiewerkzaamheden aan de Christus Koningkerk, de nieuwe archiefbewaarplaats van het HCL in Heerlen, zijn in volle gang. Zoals u op de foto kunt zien staat de kerk momenteel in de steigers voor de gevelrenovatie. Hierbij worden de beschadigde glazen bouwstenen vervangen.

Ook maakten de bouwvakkers de gevels schoon, pakten zij  betonschades aan en schilderden zij de gevels opnieuw. Daarnaast maakten zij de klokkentoren schoon en schilderden deze opnieuw, waarbij de uurwerkinstallatie behouden is gebleven.

Achter de gevels van de kerk is de ruwbouw van de archiefbewaarplaats in volle gang. In het gebouw is een nieuwe staalconstructie geplaatst voor het realiseren van de nieuwe vloeren en het dak. Inmiddels is de dakbedekking aangebracht en is de kerk weer beschermd tegen weersinvloeden.

Zodra er weer iets te melden valt over dit project, zullen we hierover berichten.

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud