Boek ‘Met uitzicht op Ararat’ als kerstactie bij LGOG

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De in Gulpen geboren archeoloog Yannick Raczynski-Henk gaat sinds 2009 elke zomer naar Armenië voor archeologisch onderzoek. Over zijn belevenissen daar, en over de cultuurclash tussen Nederland en Armenië, heeft hij het boek Met Uitzicht op Ararat geschreven. “Als iemand me een week geleden had gevraagd of ik het ooit een goed idee zou vinden om het stuur van een auto met plakband te repareren had ik tegen mijn hoofd getikt, maar dit is Armenië, dus nu lijkt het me een briljant plan.”

Archeoloog Yannick Raczynski-Henk belandt per toeval in Armenië, wat hem betreft het meest bizarre land ter wereld. Tussen het graven naar archeologische resten van honderdduizenden jaren geleden door, ontdekt hij in de loop van tien jaar reizen en onderzoek in het land dat er schoonheid en zelfs enige orde schuilt in de ogenschijnlijke chaos van Armenië en zijn inwoners. Met veel droge humor sleept de schrijver je mee langs en door alle kuilen in de weg naar verwondering en bewondering.

Als speciale kerstactie kunnen leden van de Sectie Archeologie van het LGOG het boek tot 31 december voor zichzelf, of als kerstcadeautje, bestellen met 20% korting: voor € 16,00 in plaats van de verkoopprijs van € 20,00 (exclusief verzendkosten).

Stuur een mail naar archeologie@lgog.nl onder vermelding van ‘Ararat’ voor informatie over hoe u het boek kunt bestellen. Wees er op tijd bij! 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud