De derde aflevering van de podcast Limburgs Verleden staat nu online!

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In de derde aflevering van Limburgs Verleden blikken we terug op de podcast die het SHCL vorig jaar opnam in het kader van de Maand van de Geschiedenis 2020.

Podcast ‘Limburgs Verleden’ nu online

Het SHCL opende toen de Maand van de Geschiedenis met een gesprek tussen Pieter Caljé, historicus, Sander Kollaard, schrijver en winnaar van de Librisprijs 2020, en Nico Randeraad, directeur van het SHCL. Kollaard en Randeraad behoorden tot de eerste groep studenten die Caljé als jong universitair docent Geschiedenis in zijn werkcollege ontving. Hij was ook beider scriptiebegeleider en gaf hen – eind jaren 80 – goede raad mee: Randeraad moest maar gaan promoveren en Kollaard, die moest wat gaan doen met dat schrijven. Zij wisselen van gedachten over geschiedenis, literatuur en het leven.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud