Boek ‘De Maastrichtse autopioniers’ door Jac Maurer nu verkrijgbaar

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Een autoloos Maastricht is nu ondenkbaar. Vóór 1900 weten de inwoners van deze stad niet beter. Een automobiel is dan nog nauwelijks gekend in de Limburgse contreien. Dit boek beschrijft de opkomst van het automobilisme in de Limburgse hoofdstad, in die tijd de meest geïndustrialiseerde stad van Nederland. Het is een nog niet eerder verteld verhaal. De lezer krijgt antwoord op vragen als: wie zijn de Maastrichtse autopioniers, hoe zien de eerste auto’s er uit, wie verkoopt ze?

De Maastrichtse Autopioniers | Jac Maurer |
Nu verkrijgbaar in de boekhandel

Het verhaal – verteld tot 1940 – wordt geïllustreerd met tal van afbeeldingen en foto’s van Maastrichtse auto’s en garagebedrijven, veelal nooit eerder gepubliceerd. Zichtbaar wordt hoe de auto zelf verandert van een eenvoudig voertuigje tot een gestroomlijnde limousine. Hoe het luxepaardje van de rijken zich ontwikkelt tot gebruiksvoorwerp van een grotere groep inwoners, zowel voor particulier als voor zakelijk gebruik. En we zien ook hoe Maastricht verandert door de komst van het automobiel.

De auteur
Jac Maurer schrijft regelmatig artikelen over autohistorische onderwerpen. Eerder verschenen zijn boeken ‘Gebr. Nefkens N.V., een eeuw autohistorie’ en ‘Renault, 100 jaar in Nederland’. Hij is onder meer lid van de Contactgroep Automobiel- en Motorrijwielhistorie (CONAM). Deze uitgave kwam tot stand, mede met ondersteuning van Contactgroep Auto- en Motorrijwielhistorie (CONAM) en het Historisch Centrum Limburg Maastricht (HCL).

Specificaties
ISBN: 9789079226887; vorm: Paperback; uitgever: Uitgeverij Leon van Dorp; verschenen op 24-12-2021; 168 pagina’s; prijs: € 25,00.
Bestellen is mogelijk via: https://www.leonvandorp.nl/boek/de-maastrichtse-autopioniers

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud