Artikel ‘Uitzetting van twee nazi-agitatoren in Limburg in 1933′ door Marcel Krutzen op Historiek.net

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Gedurende het interbellum (1919-1939) stond bijna heel Europa in het teken van fascistische en nationaalsocialistische agitatie. In Nederland was dat niet anders. Ook in de voormalige Oostelijke Mijnstreek (nu Parkstad Limburg en omgeving) waren nationaalsocialistische onruststokers actief. Onder hen waren de Duitsers Conrad Tyfker en Paul Blumrath.
Tyfker, consulair ambtenaar in Heerlen was actief als NSDAP ‘Gauleiter’. Blumrath, van beroep mijningenieur, was voorzitter van de ‘Bund der Deutschen in Limburg’.
Over hen schreef Marcel Krutzen, die regelmatig publiceert in MijnStreek Historisch Magazine voor Parkstad Limburg, een artikel dat te vinden is op Historiek.net.

Klik voor het hele artikel ‘Uitzetting van twee nazi-agitatoren in Limburg in 1933’ op bij bijgaande link: https://historiek.net/de-uitzetting-van-twee-nazi-agitatoren-in-limburg-1933/146769/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud