Update renovatie Christus Koningkerk

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De verhuizing van onze archiefbewaarplaats in Heerlen naar de Christus Koningkerk (CKK) in de wijk Vrieheide komt steeds dichterbij. Daarom is het wel weer eens tijd voor een update over de renovatiewerkzaamheden.
De restauratie van de gevels van het voormalige kerkgebouw is in volle gang. Hierbij worden de beschadigde glazen bouwstenen hersteld of vervangen. Ook zijn de gevels schoongemaakt, betonschades aangepakt en de gevels in zijn geheel opnieuw geschilderd.
In december is het hoogste punt van de renovatie bereikt. De staalconstructie van het dak is gereed, waardoor het gebouw nu wind- en waterdicht is. Ook de ruwbouw van de archiefbewaarplaats is inmiddels bijna klaar. Op het souterrain, waar de kantoren komen, is de vloer al deels afgewerkt.
Het mozaïek bij de entree van de kerk, dat bestaat uit baksteen in allerlei kleuren en tegelwerk, is ook gerenoveerd. Hierbij zijn alle loszittende bakstenen en tegeltjes vervangen en is het voegwerk vernieuwd.

Werk in uitvoering

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud