Nieuw boek over leven en werk van Mgr. dr. Henri Poels

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Nieuw boek over leven en werk van Mgr. dr. Henri Poels

GEWIJZIGD: U KUNT NOG INTEKENEN OP DIT BOEK TOT 15 APRIL 2022! 
In een nieuw boek in de Historische Reeks Parkstad Limburg, deel 19 inmiddels, wordt nieuw licht geworpen op leven en werk van de (hoofd)aalmoezenier van de arbeid, Henri Poels (1868-1948). Poels stond aan de wieg van vele organisaties die tijdens de ontwikkeling en groei van onze regio van groot belang waren voor woningbouw en werknemers in de steenkolenmijnen en bij andere bedrijven. Onder andere richtte hij Ons Limburg als overkoepelende woningcorporatie op. Hiervoor trok hij zijn studievriend – lid van de Klarenbeekse club – Jan Stuyt als huisarchitect aan.

Presentatie en intekenen

Het boek over Poels, die een prominente rol speelt in de Limburgse geschiedenis, is geschreven door zeven verschillende auteurs. Deze auteurs zijn afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Het boek staat onder eindredactie van kerkhistoricus dr. Antoine Jacobs. De bundel geeft een verrassende kijk naar aanleiding van nieuw historisch onderzoek over Poels’ betekenis in nationale en internationale context. Het boek telt ca. 320 blz. met vele illustraties. Op 28 maart door Harry van Dijck een lezing over Poels worden gegeven, georganiseerd door LGOG-Parkstad. De boekpresentatie moet helaas nog even wachten tot na medio april door onverwachte omstandigheden. Nadere informatie volgt. Zie voor verdere informatie over de inhoud, nu voordelig intekenen en bestellen: https://www.landvanherle.nl/product/mgr-dr-henri-poels-1868-1948/

Neem voor meer informatie contact op met Roelof Braad, hoofdredacteur MijnStreek – Land van Herle 06-10416501, e-mail: info@landvanherle.nl

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud